De constructief ontwerper voor utiliteitbouw en woningbouw

Constructief tekenen is een belangrijke fase in de werkvoorbereiding. Het is bepalend voor de kwaliteit van een gebouw. Al rond het begin van de jaartelling werd stevigheid – naast schoonheid en bruikbaarheid – als basisprincipe van de architectuur gezien. In die samenhang zien wij het bij Bos Engineering ook. 

Van constructief ontwerp tot productietekening

Onze constructief ontwerpers hebben veelzijdige, praktische kennis van bouwen. Daardoor kunnen we als geen ander de brug maken tussen de theoretische berekeningen van de constructeur, de conceptuele ontwerpen van de architect én de praktische eisen van het constructiebedrijf. Al tekenen we in Tekla Structures, wij noemen het liever constructief ontwerpen. Het komt namelijk aan op inzicht en creativiteit. Schetsen, formules en getallen veranderen onder de handen van onze constructief ontwerpers in uitgewerkte tekeningen. De 3D-gebouwmodellen die we maken zijn een bron van informatie. U haalt er detailtekeningen uit, complete productietekeningen (!) en montagetekeningen. Bij complexe constructies zijn de 3D-visualisaties van de constructief ontwerpers ideaal. Tijdens de productie of montage kunt u even door een gebouw wandelen (op uw iPad bijvoorbeeld) om een constructie van alle kanten te bekijken. Dezelfde tekeningen kunnen we ook aanleveren als kant en klaar bestand voor uw CNC-apparatuur.

 

Maak het verschil met de ruwbouw

Omdat onze constructief ontwerper werken en denken als BIM-modelleurs, maken we het hele bouwproces efficiënter. Afhankelijk van de afspraken kunnen we namelijk meteen de tekeningen maken voor andere ruwbouwdisciplines als hout en beton. Als uw opdrachtgever u lief is, ziet u meteen de voordelen. Onze klanten krijgen complimenten van hun opdrachtgevers over de snelheid en kwaliteit van bouwen. En waarom? Kwestie van de juiste constructief ontwerper kiezen…

  Maak een afspraak

Bekijk onze projecten