Een constructief tekenaar die verder denkt

Constructief tekenaar essentieel

Constructief tekenen is een belangrijke fase in de werkvoorbereiding. Sterker nog: het werk van de constructief tekenaar is bepalend voor de kwaliteit van een gebouw. Al rond het begin van de jaartelling werd stevigheid – naast schoonheid en bruikbaarheid – als basisprincipe van de architectuur gezien. In die samenhang zien wij het bij Bos Engineering ook. 

Tussen berekening en ontwerp

Als constructief tekenaars werken we de staalconstructies uit voor uiteenlopende gebouwen, van bedrijfshallen en kantoorgebouwen tot huizen en stallen. Daarbij maken we gebruik van Tekla Structures. Meestal krijgen we bij het constructief tekenen twee uitgangspunten mee: de berekeningen van de constructeur en het ontwerp van de architect. Deze zijn niet altijd uitgewerkt tot in detail. Geen probleem. Onze ervaren constructief tekenaars weten ook raad met schetsen.

 

Tekenaars met praktische oplossingen

Bij het tekenen zetten we de complete staalconstructie op. Omdat we dat in een 3D-gebouwmodel doen (BIM), zien we meteen waar problemen ontstaan. En die lossen we op (goedkoper kan het niet: problemen oplossen in een tekening, niet op de bouwplaats!). Daar herkent u de beste constructief tekenaars aan. Als u ons laat tekenen, staan er straks geen stalen kolommen voor raamopeningen… Dat vraagt om inzicht en creativiteit. Maar ook om kennis, praktische kennis van de productie en montage van staalconstructies. Onze tekenaars bedenken uitsluitend oplossingen die praktisch uitvoerbaar zijn. Tekla Structures, ons tekenpakket, is geduldig en zal ook onmogelijke constructies visualiseren. Dat maakt de keuze voor een constructief tekenaar extra belangrijk voor u. U kunt echter vertrouwen op onze ervaring.  bekijk onze projecten

  Maak een afspraak

Bekijk onze projecten